AB Savunma Bakanları Sofya’da toplandı

Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında başkent Sofya’da AB Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısı düzenlendi.

Kalıcı işbirliği, askeri sevkiyat olanı ve kriz yönetimi operasyonları konularının ele alındığı toplantı Avrupa Diş İlişkiler ve Savunma Konseyi’nde görüşülecek konulara hazırlık yapıldı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini toplantı sonrası yaptığı açıklamada:

“Bu AB-NATO askeri hareket kabiliyeti konusundaki işbirliğinin öncü projesi. Amacımız var olan engelleyici prosedür ve düzenlemelerin kaldırılması, askeri birliklerin Avrupa Birliği ve ötesine akıcı bir şekilde sevkine imkan verilebilmesidir. Tabi aynı zamanda AB askeri ekipman ulaşım altyapısının iyileştirilmesini de sağlayacağız” dedi.

Daha fazla bilgi için:

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w