AB’den Macaristan’a sert mesaj

Brexit sonrası uzun vadeli bütçe önerisini açıklayan Avrupa Birliği Komisyonu Macaristan ve Polonya’ya sert mesaj gönderdi.

Komisyon üye ülkeler tarafından temel hak ve hürriyetlerin ihlal edilmesi halinde fonların askıya alınabileceğini duyurdu.

Avrupa Birliği şu ana kadar temel hak ve hürriyetleri ihlal eden Macaristan’a ve Polonya’ya mutlak çoğunluk sağlanamadığı için yaptırım kararı alamadı. Ancak Komisyon bu durumun artık değişmesini istiyor.

Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Avrupa Komisyonu’nun önerisini tartışacak. Brüksel tartışmaların Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce sona ermesini istiyor.

Daha fazla bilgi için:

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )