Bosna-Hersek Avrupa Birliği’nden uzaklaşıyor mu?

Bosna, Avrupa Birliği’ne üye olmak istiyor. Ancak Türkiye ve Körfez ülkelerinin ekonomik ve kültürel etkisi altında bu süreç giderek uzuyor.

Politika uzmanı Leyla Ramiç Mesihoviç; ” Avrupa entegrasyonu ya da genişlemesi Bosna-Hersek olmadan tamamlanamaz. Eğer kıtada kalıcı bir barış ve istikrar istiyorsak, buna hepimizin ihtiyacımız var.”dedi.

Mesihoviç ülkeyi yöneten elitlerin, uzun yıllardan beri sadece seçim döneminde faaliyet gösterdiğin ve Dayton Anlaşması’nın uygulamada pek çok yönden başarısız olduğunu ifade etti.

Daha fazla bilgi için:

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w