De Mistura İdlib konusunda uyarıda bulundu

Brüksel’de Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in ortaklaşa düzenlediği Suriye’ye yardım konferansında yetkililer diyaloğun önemine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura yaşanabilecek yeni sıkıntılar konusunda uyarılarda bulundu:

“İki buçuk milyon insanın yaşadığı İdlib ile ilgili aşılması gereken bazı sorunlar var. Herkesin terörist olduğu düşünülemez. Aralarında kadınlar ve çoçuklar var. İdlib’in Halep veya Doğu Guta gibi olmamasını ümit ediyoruz.”

Yaklaşık 85 ülke Suriye halkına yardım etmeye çalışacak. Zira savaştan dolayı 13 milyon Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı. 5 milyon sığınmacı ise Lübnan, Ürdün ve Türkiye’de bulunuyor.Daha fazla bilgi için:

CHP AB Temsilciliği

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )