İngiltere ve Fransa’nın Sınır Güvenliğine Yönelik Çitli İşbirliği

Başbakan Theresa May ve Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron, 18 Ocak’ta İngiltere kıyılarına ulaşmaya çalışan göçmenleri durdurmak için Fransa’ya daha fazla fon aktarılmasını öngören yeni bir sınır güvenliği anlaşması üzerinde anlaşmaya vardı. Bu çerçevede İngiltere, Fransa’nın Calais bölgesinde örülecek çit ve detektörler için daha önce aktarılan 120 milyon EUR’ya ilaveten yaklaşık 50 milyon EUR daha para ödeme yapacak. İki liderin buluşmasında Macron, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının kısa vadeli belirsizlikler oluşturacağını söyledi. Macron ayrıca, Avrupa pazarından ayrılmaya karar vermesi halinde İngiltere’nin finansal hizmetlere hiçbir şekilde ayrıcalıklı bir erişimi olmayacağını ifade etti.

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )