Yunanistan ve Makedonya isim anlaşmazlığını çözmek için masaya oturuyor

Avrupa Komisyonu, Yunanistan ile isim anlaşmazlığı konusundaki 25 yıllık tartışmaya son vermek üzere Makedonya hükümeti tarafından görüşmelere başlama kararını memnuniyetle karşıladığını ve somut sonuçlar beklediğini belirtti. Makedonya Başbakanı Zoran Zaev Selanik’te düzenlediği basın toplantısında bir çözümün mümkün olduğunu ve AB ile üyelik müzakerelerine başlamak için bir tarih belirleyebileceğini söyledi. Bilindiği üzere ülkenin uluslararası platformda tanınmış ismi Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti (FYROM), ancak Yunanistan’ın kuzeyinde de Makedonya isminde bir bölge bulunması sebebiyle iki ülke arasında kriz yaşanıyor. 2012 yılında Avrupa Komisyonunun olumlu görüşüne rağmen Yunanistan’ın vetosu sebebiyle FYROM ile AB üyelik müzakereleri başlatılamadı. Son yıllarda konuyla ilgili bir çözüm bulmak için çeşitli girişimler yapıldı, ancak her iki hükümet şimdiye kadar bir uzlaşmaya varamadılar. Ancak analistler, bu kez, sol iki hükümet iktidarda olduğu için olumlu bir siyasi hava bulunduğunu ve sonuç alınabileceğini değerlendiriyorlar.

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s