Brexit’te ikinci referandum mu geliyor?

İngiltere’yi Avrupa Birliği’nden çıkaracak olan Brexit’in fikir babası sayılabilecek İngiliz siyasetçi Nigel Farage İngiltere televizyonlarında yaptığı bir açıklama ile herkesi şaşkına çevirdi.

İngiliz aşırı sağcı UKIP partisinin eski lideri olan Farage bir televizyon programında Avrupa Birliği sevdasından asla vazgeçemeyecek olanları gördükçe ikinci bir Brexit referandumu yapılması gerektiğini düşünecek noktaya geldiğini söyledi.

Farage bunu Brexit’in hata olduğunu düşünen AB üyeliği taraftarlarını susturmak için söylemiş olsa da ikinci bir referandum fikrinin Farage’dan gelmiş olması Avrupa çapında süratle yankı buldu.

Nigel Farage:

“Bakın eğer tamamen alternati olabilecek bir yapı şimdiye kadar öne sürülmüş olsaydı ben de bu birlik konusunda bu kadar negatif olmazdım.

Farage daha önce Euronews’a yaptığı bir açıklamada da Avrupa idealine hala inandığını ancak farklı bir sistem olması gerektiğini söylemiş ancak ikinci bir referandum düşüncesine tamamen karşı olduğunu belirtmişti.

Başbakan May’in ofisinden Farage’ın televizyon programındaki ifadelerine yönelik jet açıklama geldi ve ikinci bir referandumun olmayacağı tekrarlandı.

from News | Euronews

via CHPAB

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )