AB Dönem Başkanlığı Bulgaristan’da

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı’nı üstlenen Bulgaristan, başkent Sofya’da düzenlenen resmi törenle görevi Estonya’dan devraldı. Başta Brexit ve mülteci sorunları olmak üzere çözülmesi gereken birçok başlıkla karşı karşıya bulunan ülkede hedef ise hem Euro’yu milli para birimi yapabilmek hem de Şengen Bölgesi’nin bir üyesi olabilmek.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker yaptığı konuşmada bu hedeflerin Sofya için uzak olmadığının sinyallerini verdi.

“Yeriniz Avrupa’da, yeriniz Şengen’de. Ve yeriniz Euro Bölgesi’nde. Bunun için çalışacağız”.

Öte yandan Bulgaristan’ın başkanlığının Brüksel ile Ankara’nın arasındaki buzların erimesine de önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Euronews

via CHPAB

Galeri | Bu yazı Avrupa Birliği, Euronews, Haberler içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )