Juncker üye ülkelerin AB bütçesine daha fazla katkı sağlamasını istiyor

AB bütçesi Juncker’i endişelendiriyor

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker Brexit’ten dolayı Avrupa Birliği bütçesinin önemli ölçüde açık vereceğini, bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Avrupa Komisyonu üye ülkelerden Avrupa Birliği’nin (AB) 2021-2027 yıllarını içeren 7 yıllık bütçesine daha fazla katkıda bulunmalarını talep etmeye hazırlanıyor. Brüksel’de düzenlenen üst düzey bir panelde konuşan Juncker İngiltere’nin bundan böyle Avrupa Birliği bütçesine katkı sağlamayacağını belirtti:

“İngiltere 30 Mart 2019 tarihinde Avrupa Birliğİ’nden ayrılacak. Milyarlarca euroluk kaynak kaybına çözüm bulmak gerekecek zira İngiltere bundan böyle Avrupa Birliği bütçesine katkı sağlamayacak.”

Avrupa Komisyonu Mayıs ayında konu ile ilgili önerilerde bulunacak.
Juncker savunma, güvenlik, göç, iklim değişikliği, uyum ve tarım alanlarında ortak AB politikalarını finanse etmeye devam edeceklerini duyurdu.
Avrupa milletvekili Jean Arthuis durumu değerlendirdi:

“Avrupa Birliği bütçesini artırmak istiyorsak, Avrupa Birliği genelinde kamu harcamaları artmamalı. Ortak finansal kaynaklar oluşturulmalı ve bu durum daha iyi bir şekilde yönetilmeli. Kamu harcamalarını kontrol altına almak gerekiyor.”

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması yılda 13 milyar euro bütçe açığı anlamına geliyor. Avrupa Birliği bütçesine bir yıl içinde çözüm bulunması bekleniyor.

from Europe | Euronews RSS http://ift.tt/2FgFVj0

via CHPAB Brüksel

Galeri | Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s