CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz:Kudus konusu Türkiye’de iç politikaya alet ediliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasına değindi.

Yılmaz, CHP olarak Filistin konusundaki tavırlarının net olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Biz, Doğu Kudüs’ün başkent olan egemen ve bağımsız bir Filistin Devletini destekliyoruz. Kudüs’ün kalbine içerden saplanan bu hançerin çıkarılması, elbette namus borcumuzdur. Çünkü Kudüs, bugün Doğu Kudüs’e sıkıştırılan, ambargoya ve ablukaya maruz bırakılan, elinde hiçbir imkanı olmayan Filistinlilere bırakılacak kadar hafif bir şey olamaz. Eğer, ABD Başkanı bu kararından vazgeçmez ve büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşırsa, örneğin önümüzdeki yıl ABD’nin ulusal bayramı Kudüs’teki büyükelçilikte kutlanacaktır. Peki buna katılım olacak mıdır? Bugün tepki verenler yarın tıpış tıpış oraya giderse bu iki yüzlülük olmayacak mıdır?”

“İç politikaya malzeme yapıldı”

AK Parti’nin Filistin meselesini iç politikaya malzeme yaptığını ileri süren Yılmaz, Mavi Marmara olayı sonrasında Türkiye ve İsrail arasında imzalanan ilişkilerin normalleşmesine ilişkin anlaşmadan bazı bölümler okudu.

from Özel Haberler – AB Haber http://ift.tt/2j2TdFU

via

Galeri | Bu yazı ABHaber, ABHaberleri içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s